Trainingsacteur

Jouw cursisten willen hun communicatievaardigheden verbeteren. Moeiteloos moeilijke gesprekken kunnen voeren. Als opleider kun jij ze daar alles over leren. Maar de theorie in de les meteen toepassen én evalueren is best lastig.

Laat deelnemers hun gesprekken daarom op mij oefenen! Dan kun jij je bezighouden met de inhoud.

Als trainingsacteur ben ik geschoold in het spelen van een rol in leersituaties. En in feedback geven op het gedrag, in of buiten mijn rol. Dat lukt me met geloofwaardig, ingeleefd, naturel en gevarieerd spel. Je kunt mij inzetten daar waar het schuurt. Denk aan:

Ik zorg dat jouw deelnemers zich op hun gemak voelen en durven te oefenen en ervaren. Want ervaren is leren. Jij blijft de trainer, maar samen begeleiden we de cursisten in hun leerproces. Zo behaal je nóg betere leerresultaten!

Waarom een trainingsacteur inhuren?

Laten we een scène schoppen

Wat weet ík er nou van?

Voordat ik gediplomeerd WWLA-trainingsacteur was, speelde ik diverse rollen in het onderwijs. Van biologie-docent tot adjunct-directeur. Hierdoor weet ik snel welke leervorm het beste bij jouw training past. Ik heb veel voorlichtend theater gemaakt. Momenteel acteer ik onder meer tijdens trainingen van de landelijke Politieacademie en de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Enkele voorbeelden van mijn specialismen:

Daarom trainingsacteur Willem‑Jan Slaats

Lees meer over Willem-Jan

Hoe werkt dat dan, zo’n trainingsacteur?

icon

Overleg

Jij bepaalt de lesinhoud en context van de gespreksoefeningen. Maar ik denk vooraf graag met je mee. We (video)bellen en bespreken de leerdoelen en het gewenste gedrag.

icon

Actie

Tijd voor de levensechte leersituatie. Op jouw aanwijzingen speel ik de rol met je deelnemers. Zowel in als uit de rol geef ik geschoolde feedback.

icon

Evaluatie

Na de leersituatie hebben we nog even contact. Hoe vond je het gaan? Zijn de leerdoelen bereikt? Met jouw feedback worden de praktijksimulaties en trainingen nog beter.

Laten we een scène schoppen

Zij gingen je voor

“Willem-Jan noemt zichzelf terecht gedragsaanbieder. Hij biedt deelnemers op zeer integere, opbouwende wijze gelegenheid om te oefenen met gedrag dat nog niet (voldoende) in hun handelingsrepertoire aanwezig is. Hierbij luistert en kijkt hij zeer actief, biedt de deelnemer volop ruimte tot oefenen. Maar bovenal geeft hij tijdens "time-outs" en achteraf zinvolle feedback. Hij houdt daarbij goed in de gaten wat de deelnemers kunnen absorberen. Ik was hierbij trainer en zijn opdrachtgever. In die hoedanigheid ervaarde ik erg prettige, ongedwongen samenwerking.

Ik kan samenwerking met Willem-Jan dan ook van harte aanbevelen.”

Mathilde Visser
Organisatie en contractmanager

ns

“Ik mocht weer met Willem Jan samen werken en dat samen gaat als vanzelf. Hij voelt heel goed aan wat de ander nodig heeft, zowel bij de deelnemers als bij mij. Een samenspel waarin het leren van de ander voorop staat, met plezier, humor en de ander op een laagdrempelige manier uitnodigt om uit de comfort zone te komen. . Het geeft mij in een training energie om zijn passie voor zijn werk te zien en te ervaren.”

Annemieke Veldhuysen
Trainer/coach

ovd-opleidingen

“Weer een fijne training gedaan in samenwerking met Willem-Jan Slaats. Hij weet als trainingsacteur een veilige omgeving te creëren, is duidelijk in wat deelnemers kunnen en mogen verwachten en weet hen te motiveren tot uitproberen van situaties. Het effect is dat deelnemers echt iets leren over hun eigen gedrag en het effect hiervan.

Bedankt Willem-Jan wederom voor de fijne samenwerking!”

Jaqueline Hof
Eigenaar TrainCo

“Willem-Jan is heel plezierig in omgang, waardoor het voor deelnemers laagdrempelig is om een rollenspel te oefenen. Willem-Jan geeft opbouwende feedback waar de deelnemer van groeit en in de praktijk mee aan de slag kan. Hij zet gedrag heel natuurgetrouw neer en is zeer prettig om mee samen te werken. Een zeer oprechte man met passie voor zijn vak en oog voor de medemens”

Renate den Engelse
Typisch Renate

typischrenate

“Tijdens het geven van trainingen "Omgaan met Agressie" werk ik regelmatig samen met Willem-Jan. Dit ervaar ik als zeer prettig. Willem- Jan weet op een fijne manier de spanning voor de rollenspellen bij de deelnemers weg te halen waardoor de deelnemers juist gemotiveerd worden om de theorie te oefenen. Door zijn kwaliteit worden de scene's als realistisch ervaren en daardoor ook zeer leerzaam. Hij laat iedere deelnemer in zijn/haar waarde en geeft de juiste feedback. Ook de samenwerking tussen trainer en acteur voelt hij goed aan. Ik beveel Willem- Jan van harte aan!”

Dorien Roelofs
Dorien Roelofs Retailcoaching & Training

“Willem- Jan was als trainingsacteur betrokken bij de sessies met ploeg- en teamleiders over leiderschap en sociale veiligheid. Zijn inbreng bij het ontwerpen van de sessies, de professionele manier van acteren en de manier waarop hij na de oefeningen reflecteert met de leidinggevenden is van grote waarde. Hij is open en toegankelijk, eerlijk en oprecht. Hij is in staat om er iets leuks en leerzaams van te maken. Graag betrek ik hem vaker in teamsessies.”

Anke van Oostveen
Buro Werkende Mens

werkendemens

“Inmiddels een aantal trainingen met Willem-Jan mogen verzorgen. Naast het feit dat hij een prettig persoon is om mee samen te werken, is hij vooral een kundige trainings-acteur. Ogenschijnlijk moeiteloos kruipt hij in de huid van klanttypes om met de deelnemers te werken aan hun vaardigheden. Tegelijkertijd observeert hij het gedrag van de deelnemers en geeft daarop opbouwende feedback.
Willem-Jan is in staat om een veilige omgeving te creëeren voor de deelnemers waardoor ze vrijuit de rollenspellen kunnen spelen. Voor deelnemers toch vaak een spannend onderdeel van een training.”

Bart Cox
Trainer OVD opleidingen

ovd-opleidingen

“Negen maanden geleden ben ik gestart met de opleiding hoofdagent op de politieacademie te Apeldoorn. Ik heb Willem-Jan meerdere malen als acteur bij de casussen gehad. Wij draaien casussen om onszelf voor te bereiden op de praktijk. Door de passie die Willem-Jan voor zijn vak heeft, zorgt hij ervoor dat de casussen als écht worden ervaren. Ik kan Willem-Jan beschrijven als een goede acteur met liefde voor zijn vak, maar ook met betrokkenheid voor de leerlingen. Dit zorgt ervoor dat je fouten durft te maken, maar ook jezelf als leerling volledig laat meegaan in de casus.”

Student
Politieacademie

politieacademie

“We hebben gisteren een enerverende en energieke trainingsdag beleefd, mede dankzij de inzet van de bevlogen acteur Willem-Jan Slaats. Hij heeft ons geholpen de puntjes op de i te zetten en samen met ons te werken aan onze persoonlijke leerdoelen.”

Ellen Krook
Manager Kindercentra Puck&Co

Puck&Co

“Ik heb samen met Willem-Jan onze studenten van de Hogeschool Rotterdam enkele lessen gesprekstechnieken mogen geven. Willem-Jan speelde moeiteloos diverse personages en voelde feilloos aan waar studenten moeite hadden met de vaardigheden. Hij schakelt snel, communiceert prettig en geeft bovendien ook nog eens feedback als je daarom vraagt. We hebben veel geleerd en ook vooral genoten van leuke sessies!”

Wenneke Bombeld
Docent Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam

“Willem-Jan is een hele aardige, professionele en kundige acteur. Hij weet eigenlijk met een half woord een hele rol, zeer natuurgetrouw, neer te zetten. Moeiteloos herhaald hij scene na scene onder dezelfde voorwaarden. Daarnaast is het fijn dat hij ook serieus meedenkt gaande het opname proces. Kortom zoekt u een serieuze, kwalitatief goede en in de omgang fijne acteur? Laat dan Willem-Jan uw keuze zijn! Bij Nulla Metus / Boa-examen.nl kiezen wij graag voor Willem-Jan!”

Richard N. de Wit
Eigenaar Nulla Metus en Boa-examen.nl

boa-examen.nl nulla-metus

“De kwaliteit die je krijgt is goed, heel professioneel. De samenwerking gaat heel natuurlijk en we weten al vrij snel wat we aan elkaar hebben. Het maakt niet uit welke rol wij vragen, alles wat ik gevraagd heb is mogelijk en wordt uitstekend neergezet en daarnaast wordt ingespeeld op de persoonlijke behoefte en uitdagingen. Ook wordt, daar waar nodig en ruimte is, iedereen van juiste feedback voorzien. Een mooi mens en een genot om mee samen te werken.”

Richard Grashof
Trainer Mentale Kracht

politieacademie

“Ik wil hier aangeven dat ik als trainer o.a. werkzaam voor het o.i. van justitie een aantal trainingen heb gegeven samen met Willem-Jan. Ik kan volmondig zeggen dat ik kwaliteit heb gekregen van hem. Samenwerkend heel goed, flexibel inleven en gedrag vertalen in een rol die heel dicht bij de praktijk van de deelnemers staat. In zijn feedback is Willem-Jan scherp positief en opbouwend aanwezig. Het is zeer prettig werken met hem. Gericht op resultaat en tegelijkertijd ruimte voor ontspannen en met vertrouwen werken. Goeie en prettige vent in het contact. Trainen vind ik al een "feest" met Willem-Jan als acteur nog meer.”

Ad Peij
Eigenaar Circulair training&advies

circulair

“Wij hebben Willem Jan benaderd voor een training van mentoren. Ik vond Willem Jan goed voorbereid en in de juiste mate aanwezig. Hij wist een veilige sfeer neer te zetten waardoor we veel konden leren over onze communicatie en de rollen binnen het team. Een serieus goede training waarin ook gelachen werd.
Na afloop vond ieder teamlid het een training die de moeite waard was, en hebben we Willem-Jan gevraagd om een vervolg. Dat zegt genoeg!”

Mariken Mallon
Docent Nederlands, Havo Notre Dame des Anges

Havo Notre Dame

“Fijn met Willem-Jan gewerkt in een online omgeving! Geoefend met Roos van Leary en interventieniveaus. Deelnemers waren enthousiast en blij met het spel en feedback. Extra bijzonder was de opmerking van deelnemers dat de online omgeving de oefenintensiteit verhoogde en extra veilig en prettig voelde door de vorm van het directe oogcontact”

Annemarie Couwenberg
Klant van Willem-Jan

AnneeCo

“Willem-Jan is een trainingsacteur waarmee het prettig werken is: coöperatief, vlot en hij is zich zeer bewust van wat hij inzet in zijn spel. Met een scherpe helicopterview stuurt hij het rollenspel naar een relevante leersituatie. Hij is empathisch en in staat specifieke feedback te geven.”

Linda Voortman
Docent HBO, trainer, ontwikkelaar

Hogeschool rotterdam

“Willem-Jan is een kundig trainingsacteur die veel verschillende type rollen goed kan invullen. Hij kan snel schakelen en bijsturen. Tijdens de assessments weet hij goed om op verschillende niveaus aan te sluiten. Naast goed spel en goede feedback is hij ook iemand die plezierig is om mee samen te werken. Ik kan samenwerken met Willem-Jan zeker aanbevelen.”

Jasper van den Brink
Coach en hogeschooldocent

Hogeschool utrecht

“Ik heb nauw mogen samenwerken met Willem-Jan en dat is prima bevallen. Krijgt zeker een vervolg! Willem-Jan is plezierig in de omgang, denkt graag mee en kan goed luisteren, dat hoor je terug in latere gesprekken die je met hem voert. Door toedoen van Willem-Jan weten wij voor studenten een optimaal leerklimaat te creëren. Ik beveel Willem-Jan van harte aan.”

Daniël Ketelaar
Algemeen juridisch docent

politieacademie

“Ik heb Willem-Jan Slaats inmiddels meerdere keren mogen ontvangen in mijn lessen. Als trainingsacteur creëert Willem-Jan verschillende soorten realistische situaties, waardoor mijn studenten zo beroepsauthentiek mogelijk kunnen trainen. Van hulpbehoevende burger tot psychiatrisch patiënt; Willem-Jan zet een geloofwaardige rol neer. Willem-Jan vormt een welkome aanvulling op mijn lessen.”

Ramon Sterk
Algemeen juridisch docent

politieacademie

Mij inhuren als trainingsacteur?

Neem contact op