Trainingsacteur

Jouw cursisten willen hun communicatievaardigheden verbeteren. Moeiteloos moeilijke gesprekken kunnen voeren. Als opleider kun jij ze daar alles over leren. Maar de theorie in de les meteen toepassen én evalueren is best lastig.

Laat deelnemers hun gesprekken daarom op mij oefenen! Dan kun jij je bezighouden met de inhoud.

Als trainingsacteur ben ik geschoold in het spelen van een rol in leersituaties. En in feedback geven op het gedrag, in of buiten mijn rol. Dat lukt me met geloofwaardig, ingeleefd, naturel en gevarieerd spel. Je kunt mij inzetten daar waar het schuurt. Denk aan:

Ik zorg dat jouw deelnemers zich op hun gemak voelen en durven te oefenen en ervaren. Want ervaren is leren. Jij blijft de trainer, maar samen begeleiden we de cursisten in hun leerproces. Zo behaal je nóg betere leerresultaten!

Waarom een trainingsacteur inhuren?

Laten we een scène schoppen

Wat weet ík er nou van?

Voordat ik gediplomeerd WWLA-trainingsacteur was, speelde ik diverse rollen in het onderwijs. Van biologie-docent tot adjunct-directeur. Hierdoor weet ik snel welke leervorm het beste bij jouw training past. Ik heb veel voorlichtend theater gemaakt. Momenteel acteer ik onder meer tijdens trainingen van de landelijke Politieacademie.

Enkele voorbeelden van mijn specialismen:

Daarom trainingsacteur Willem-Jan Slaats

Lees meer over Willem-Jan

Hoe werkt dat dan, zo’n trainingsacteur?

icon

Overleg

Jij bepaalt de lesinhoud en context van de gespreksoefeningen. Maar ik denk vooraf graag met je mee. We (video)bellen en bespreken de leerdoelen en het gewenste gedrag.

icon

Actie

Tijd voor de levensechte leersituatie. Op jouw aanwijzingen speel ik de rol met je deelnemers. Zowel in als uit de rol geef ik geschoolde feedback.

icon

Evaluatie

Na de leersituatie hebben we nog even contact. Hoe vond je het gaan? Zijn de leerdoelen bereikt? Met jouw feedback worden de praktijksimulaties en trainingen nog beter.

Laten we een scène schoppen

Zij gingen je voor

“Ik heb Willem-Jan Slaats inmiddels meerdere keren mogen ontvangen in mijn lessen. Als trainingsacteur creëert Willem-Jan verschillende soorten realistische situaties, waardoor mijn studenten zo beroepsauthentiek mogelijk kunnen trainen. Van hulpbehoevende burger tot psychiatrisch patiënt; Willem-Jan zet een geloofwaardige rol neer. Willem-Jan vormt een welkome aanvulling op mijn lessen.”

Ramon Sterk
Algemeen juridisch docent

politieacademie

“Ik heb nauw mogen samenwerken met Willem-Jan en dat is prima bevallen. Krijgt zeker een vervolg! Willem-Jan is plezierig in de omgang, denkt graag mee en kan goed luisteren, dat hoor je terug in latere gesprekken die je met hem voert. Door toedoen van Willem-Jan weten wij voor studenten een optimaal leerklimaat te creëren. Ik beveel Willem-Jan van harte aan.”

Daniël Ketelaar
Algemeen juridisch docent

politieacademie

“Willem-Jan is een kundig trainingsacteur die veel verschillende type rollen goed kan invullen. Hij kan snel schakelen en bijsturen. Tijdens de assessments weet hij goed om op verschillende niveaus aan te sluiten. Naast goed spel en goede feedback is hij ook iemand die plezierig is om mee samen te werken. Ik kan samenwerken met Willem-Jan zeker aanbevelen.”

Jasper van den Brink
Coach en hogeschooldocent

Hogeschool utrecht

“Willem-Jan is een trainingsacteur waarmee het prettig werken is: coöperatief, vlot en hij is zich zeer bewust van wat hij inzet in zijn spel. Met een scherpe helicopterview stuurt hij het rollenspel naar een relevante leersituatie. Hij is empathisch en in staat specifieke feedback te geven.”

Linda Voortman
Docent HBO, trainer, ontwikkelaar

Hogeschool rotterdam

“Fijn met Willem-Jan gewerkt in een online omgeving! Geoefend met Roos van Leary en interventieniveaus. Deelnemers waren enthousiast en blij met het spel en feedback. Extra bijzonder was de opmerking van deelnemers dat de online omgeving de oefenintensiteit verhoogde en extra veilig en prettig voelde door de vorm van het directe oogcontact”

Annemarie Couwenberg
Klant van Willem-Jan

AnneeCo

“Wij hebben Willem Jan benaderd voor een training van mentoren. Ik vond Willem Jan goed voorbereid en in de juiste mate aanwezig. Hij wist een veilige sfeer neer te zetten waardoor we veel konden leren over onze communicatie en de rollen binnen het team. Een serieus goede training waarin ook gelachen werd.
Na afloop vond ieder teamlid het een training die de moeite waard was, en hebben we Willem-Jan gevraagd om een vervolg. Dat zegt genoeg! ”

Mariken Mallon
Docent Nederlands, Havo Notre Dame des Anges

Havo Notre Dame

Mij inhuren als trainingsacteur?

Neem contact op