Docententraining
‘Oudercontact, de goede gewoonte’

Pittige reacties, mailtjes in het weekend en een gebrek aan ontzag: hoe ga je daar als docent mee om? Na onze training kunnen jouw leerkrachten beter samenwerken met ouders en verzorgers.

Zeggen jouw docenten dit?

Wanneer je dit soort uitspraken in de docentenkamer hoort, geven docenten een duidelijk signaal af. Ze ervaren spanning doordat de communicatie met ouders niet lekker loopt. En dit doet het leerplezier en de begeleiding van de leerlingen geen goed.

Dat kan anders.

Laat docenten bijscholen over oudercontact

Speciaal voor leraren ontwikkelden wij, Yvette en Willem-Jan, de training ‘Oudercontact, de goede gewoonte’. Een training van 2 dagdelen waarin docenten leren én oefenen hoe ze effectief omgaan met ongewenst gedrag van ouders of verzorgers.

Inhoud van de docententraining:

Leren voelen wanneer oudergesprekken stress opleveren
Weten welk gedrag stressverhogend is
Eigen voorbeeldsituaties oefenen met 2 trainingsacteurs

Wat levert beter oudercontact je op?

Na onze training loopt het oudercontact op jouw school weer soepel. Wat jij daarmee opschiet? Dit zijn de voordelen van effectievere communicatie tussen ouders, leerkrachten en leerlingen:

Ja, dat wil ik

Wat weten wij er nou van?

Wij zijn Yvette Onnekink en Willem-Jan Slaats, beide trainer én gecertificeerd trainingsacteur. Mensen leren omgaan met lastig of grensoverschrijdend gedrag is ons vak. Yvette verdiende haar sporen als acteur en dramatherapeut, en Willem-Jan was zelf ooit docent en schoolleider. We maken makkelijk contact met deelnemers en hebben snel door waar ze mee zitten. Van daaruit gebeuren er mooie dingen.

Lees meer over Yvette Lees meer over Willem-Jan

Zij gingen je voor

“Vandaag hadden een aantal van onze collega's een pilot van de training m.b.t contact met ouders, gesprekstechnieken en oudercommunicatie. Speciaal verzorgd door Willem-Jan Slaats en zijn collega Yvette Onnekink. Lovende kritieken uit ons team! Nogmaals dank!

Dat gaat vast een waardevolle invulling worden in ons NPO programma voor team professionalisering en ouderbetrokkenheid.”

Anja Rodenburg
Directeur KBS De Hoeven - Beuningen

KBS de Hoeven

Jouw investering

De training ‘Oudercontact, de goede gewoonte’ duurt 2 dagdelen en is voor groepen van maximaal 10 deelnemers. Zo krijgen alle deelnemers de aandacht die zij verdienen. Heb je specifieke leerdoelen? Vertel ons je wensen en wij stellen een lesprogramma op maat samen.

Voor 1 dag (2 dagdelen aaneengesloten) rekenen wij €1.500. Losse dagdelen kosten €1.000 per dagdeel. Je hoeft als onderwijsinstelling geen btw te betalen, want we zijn CRKBO-geregistreerd.

Klaar voor beter oudercontact?

Ja, ik wil meer weten